De Antwerpse melkveehouders organiseerden op 23 augustus in Oostmalle hun 84ste provinciale veeprijskamp voor het rood en zwartbont Holstein rundveeras. De Hollebeekhoeve-runderen werden meer dan gesmaakt, ze sleepten dan ook verschillende mooie prijzen in de wacht!
Een trotse Bo Quirynen van de Hollebeekhoeve legt uit: “Voor we naar een show gaan selecteren we de dieren, leren we ze lopen aan een halster en wassen en scheren we ze.
Jaarlijks nemen we aan een viertal shows deel, dit jaar waren we in Merksplas en Loenhout al dagkampioen. We gaan ook elk jaar naar een nationale keuring waar we vorig jaar tweede werden.”

Een schoonheidswedstrijd, maar dan voor koeien?

Bo: “Neen, helemaal niet! Wij grijpen de prijskampen aan om met onze gezonde, kwaliteitsvolle dieren naar buiten te komen om zo de landbouw in een positief daglicht te zetten. Bovendien kunnen de klanten van de Hollebeekhoeve op deze manier zien waar onze kwaliteitsvolle producten vandaan komen. Iedereen mag zien van welke koeien onze lekkere melk komt!”

En welke prijzen leverde Oostmalle jullie onlangs op?

Bo: “Ons Julie werd reservekampioen bij de vaarzen zwartbont, Lioba werd dan weer reservekampioen bij de oude koeien roodbont. En we wonnen het bedrijfslot met 6 koeien, dat zal ik even uitleggen (zegt een lachende Bo, red.) Dit wel zeggen dat we 6 perfect bij mekaar passende koeien hadden met heel veel melkuitstraling, kijk maar naar de foto die voor zich spreekt. En een koe die er gezond uitziet en veel lekkere melk geeft, dat maakt je toch trots en gelukkig, niet?”