Wist je dat karnemelk zuren en enzymen bevat die ervoor zorgen dat de proteïnen in kippenvlees worden afgebroken waardoor het mals wordt? Menig chef laat daarom kip een nachtlang marineren in karnemelk. Zo krijg je de sappigste gebakken kip. Probeer het zelf maar eens met onze echte karnemelk en dit eenvoudig recept voor fried chicken.

 

Wat hebben we nodig (4 personen)?
-1 liter echte karnemelk van de Hollebeekhoeve
-8 drumsticks (kippenboutjes)
-100 g cornflakes
-50 g bloem
-3 eetlepels cajunkruiden (te vinden in de supermarkt,…)
-Olie om in te bakken (maisolie,…)

Hét wondermiddel
Doe de drumsticks in een kom met de karnemelk (samen met een eetlepel cajunkruiden).
Zorg ervoor dat de boutjes volledig bedekt zijn.
Doe een folie over de kom of leg er een deksel op.
Zet ze minimaal vier uur -liefst een ganse nacht- in de koelkast.

Frituren maar!
Neem de kip zo’n half uur voor het bakken uit de koelkast.
Doe de cajunkruiden, de bloem en de cornflakes (panko of paneermeel kan ook) in een stevige zak (bijvoorbeeld een hersluitbare diepvrieszak), leg er een handdoek over en plet de cornflakes met een deegroller.
Schud het mengsel nog eens goed door mekaar en kruid indien nodig nog een beetje bij.
Haal de kip uit de karnemelkmarinade en doe de boutjes in de zak met het mengsel. Schud alles goed doorheen zodat de kip volledig bedekt is.
Verwarm intussen de oven voor op 150 graden. Bak de kip in porties van vier zo’n vijf minuten in een diepe wokpan of in een frituurpan (max. 160 graden).
Laat de gefrituurde stukken kip uitlekken op keukenpapier en bak ze nog een halfuur af in de oven zodat de kip zeker gaar is.
Serveer dit alles met een frisse coleslaw en smullen maar!