Voor de kwaliteitsafdeling van onze zuivelafdeling zijn we op zoek naar een fulltime QA/QC-medewerker (m/v)

Wat ga je doen?
In deze functie vertegenwoordig je een combinatie van QA- en QC-werk, Je werkzaamheden zullen dus zowel op kantoor/labo als op de productievloer liggen.

Binnen je functie vallen de volgende werkzaamheden:
• Beoordelen kwaliteit eindproduct, halffabricaat en grondstoffen
• Uitvoeren van productcontroles
• Opstellen en onderhouden van het kwaliteitssysteem
• Beoordelen van kwaliteit van product en proces en het implementeren van verbetervoorstellen
• Begeleiden van klant- en wettelijke audits
• Uitvoeren van interne audits
• Opstellen, beheren en onderhouden van grondstof- en eindspecificaties
• Afhandelen van inkomende en uitgaande klachten
• Bijdragen in diverse kwaliteitsprojecten in samenwerking met collega’s
• Intern en extern rapporteren over diverse kwaliteitsaspecten
• Contacten onderhouden met leveranciers en klanten en daarbij mogelijkheden voor continue verbetering zoeken
• Beoordelen van schoonmaak door visuele controle en monstername en adviseren over verbetering
• Als aanspreekpunt en vertegenwoordiger van de kwaliteitsdienst fungeren voor collega’s van andere afdelingen, leveranciers, klanten en overige instanties

Wat breng je mee?
Je hebt een master opleiding in de chemie, biochemie of voedingsmiddelentechnologie afgerond of vergelijkbaar. Enkele jaren werkervaring in de voedselindustrie is een pluspunt. Uiteraard zal een inwerkperiode nodig zijn om de Hollebeekhoeve, de processen en onze producten te leren kennen, maar er wordt een hoge dosis zelfstandigheid verwacht, in combinatie met de mogelijkheid goed samen te kunnen werken met collega’s van diverse disciplines (productie tot directie).
Vanwege de hoge snelheid van ontwikkelingen is het belangrijk dat je snel kan schakelen en kan prioritiseren. Je hebt een gedegen kennis van diverse kwaliteitsnormen en -wetgevingen. Je kan dit duidelijk overbrengen naar derden.

In je werk ben je flexibel, oplossingsgericht, gestructureerd, initiatiefrijk en heb je een kritische blik.
Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is noodzakelijk, tevens soepele beheersing van MS Word, Excel en Powerpoint. Kennis van de Franse taal is belangrijk en de bereidwilligheid is aanwezig om deze verder te ontplooien.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en interessante werkplek in een groeiende en informele organisatie met de mogelijkheden tot scholing en ontwikkeling. Het arbeidsvoorwaardenpakket is prima en de CAO voor de zuivelindustrie is van toepassing.

Wie zijn wij?
De Hollebeekhoeve is sinds jaren gekend voor de lekkerste zuivelproducten, van verse melk tot yoghurt, boter, room, vers ijs en zo veel meer.  Na de overname door de familiale Quirynen Groep in 2016 werd er met een duidelijke visie gewerkt aan een innoverend toekomstplan. Daarbij stond duurzaam ondernemen centraal. Met forse investeringen werd werk gemaakt van een nieuwe koeienstal, de zuivelfabriek, de biogasinstallatie en de waterzuivering. Zo ontstaat een gesloten korte keten: de melk gaat recht de fabriek in en wordt dagvers verwerkt tot de beste zuivel, de mest gaat naar de biogasinstallatie om omgezet te worden tot groene stroom en warmte  en het water wordt gezuiverd tot herbruikbaar water. Met andere woorden de Hollebeekhoeve is klaar voor de toekomst !!

Heb je interesse of vragen?
Wij komen graag in contact met kandidaten met een positieve energie die samen met ons willen werken aan de verdere groei van ons bedrijf!
Contact opnemen kan via: Francois@hollebeekhoeve.be